Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя предупреди, че с всеки следващ предсрочен вот ще

...
 Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя предупреди, че с всеки следващ предсрочен вот ще
Коментари Харесай

Атанасова: Не търсим подкрепа за себе си, а за проевропейско управление на България

 Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя предизвести, че с всеки идващ предсрочен вот ще става все по-трудно да се образува държавно управление.

" Политическите рецесии се задълбочават. Ако отидем на избори през януари, тогава опцията за кабинет ще бъде още по-трудна. Всеки идващ избор разрушава фундаментите на представителната народна власт в България ", посочи Атанасова. По думите от партия ГЕРБ са подготвени да беседват с всички, като е значимо да се очертаят точките на консенсус в Народното събрание и към тях да се излъчим държавно управление. Тя изреди и целите в идните диалози - геополитическата ориентировка, правосъдната промяна, енергетиката и икономическата рецесия, приемането на бюджет за 2023 година

" Всяка кандидатура за министър би трябвало да бъде допустимо най-безспорната в общественото пространство. Трябва да намерим хората, за които не може да се каже една неприятна дума. Фигурата на премиера би трябвало да бъде оптимално призната от партиите в Народното събрание и да се употребява с едно съществено доверие ", посочи Атанасова.

Атанасова предвижда, че в случай че не се стигне до консенсус, през февруари още веднъж ще има избори, които ще покажат същия резултат. Според нея от " Продължаваме промяната " няма по какъв начин да сформират кабинет без ГЕРБ или Движение за права и свободи.

" Не е ясно на кого ще бъде връчен третият мандат, само че без присъединяване на ГЕРБ в кабинета, той би бил неустойчив. Числата ясно демонстрират това ", счита юристката.

Десислава Атанасова предвижда, че президентът Румен Радев ще свика 48-ото Народно заседание преди края на едномесечния период, защото са нужни значими решения, свързани с бюджета и Плана за възобновяване и резистентност. Тя добави, че от ГЕРБ не са не запомнили репликите, които насочи президентът към тях през последните години, само че в този момент би трябвало да мисли за спешни решения.

" Безспорна е ролята на президентската институция. Разбира се, че президентската институция би трябвало да организира съвещания и да се търси консенсус сред политиците и аз чакам това от господин Радев ", разясни Атанасова. Тя добави, че в случай че се стигне до консенсус сред партиите за бъдещо ръководство, от ГЕРБ ще упорстват всички участващи в него да положат подписите си под съдружно съглашение.

" Трябва всички да се подпишат и това е гаранцията, че ще се успее. В противоположен случай ще стигнем до миг, в който водачите са някъде и парламентарната поддръжка я няма сега ", акцентира Атнанасова. Тя означи, че в Народното събрание ГЕРБ ще предложи ръководителите на комисиите да бъдат разпределени на симетричен принцип по отношение на мандатите на парламентарните групи.

" Ще се опитаме да постъпим по метод, който да даде представителност на всички ", увери Атанасова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР